Oudendijk Millenium (250 gr)
€7,50
Deze Nederlandse Delicatesse Gouda wordt 3 jaar gerijpt en is daarmee 3x zo oud als Oud Brugge en bijna dubbel de leeftijd van een Italiaanse Parmezaan. Je zal de witte zoutkristallen al zien, voelen en proeven.
Gewicht: 250 g (1 portie)
Kaastype: (Half)harde kaas
Smaak: afsmakend met zeer fruitige nasmaak
Melktype: koemelk
Afkomst: Nederland
Eetbare korst: /
Allergenen: melk
Zwangerschapsproof: ja
Damse Mokke
Vanaf €4,90
Damse Mokke is een zachte witschimmelkaas met een bolle vorm en een verfijnde, romige smaak. Gemaakt van gepasteuriseerde biologische koemelk, is deze kaas een top streekproduct uit België. Met zijn frisse en zachte smaak is het de perfecte aanvulling op je kaasplank. Geschikt voor zwangere vrouwen.
Camembert lait cru met Calvados (250 gr)
€10,53
Deze authentieke Camembert Lait Cru, gemaakt van rauwe melk, is een ware delicatesse die een extra dimensie krijgt door zijn badje in Calvados. Perfect voor op de BBQ, omwikkel de kaas in zilverpapier en snijd een kruis in de korst. Zodra de kaas begint te sudderen en de korst beweegt, is hij klaar om te serveren. Deze kaas heeft een krachtige, pikante smaak en zorgt voor een explosie van smaken, waardoor hij de ster van je BBQ wordt!
Manchego Reserva (200 gr)
€12,00
Deze Spaanse heerlijkheid, gemaakt met rauwe schapenmelk, biedt een unieke smaakervaring door de lange rijpingstijd van 9 maanden. Dit maakt de kaas ouder dan de meeste andere en geeft daardoor een sterkere smaak. Als liefhebber van kaas is het zeker de moeite waard om deze Spaanse heerlijkheid eens te proberen.
Gewicht: 100 g (1 portie)
Kaastype: schapenkaas
Smaak: fruitig en iets meer karakter
Melktype: schapenmelk
Afkomst: Spanje
Eetbare korst: ja
Allergenen: Melk, lactose
Zwangerschapsproof: ja
Le Champagne Rose (180 gr)
€8,61
Le Rosé kaas die we speciaal gingen gaan halen in de Champagnestreek. Deze L’Affine wordt gewassen in Champagne Rosé. De Champagne geeft de kaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, een extra zoet frisse tint mee. Bij kamertemperatuur is de kaas extreem zacht en loopt bij het aansnijden direct uit. Dit machtig lekker kaasje is van dezelfde kaasfamilie als een Chaumes, maar dan véél exclusiever, fijner van smaak en decadenter. Past perfect bij een glaasje bubbels.
Gewicht: 180 g (1 portie)
Kaastype: speciaal kaas
Smaak: fruitig en iets meer karakter
Melktype: koemelk
Afkomst: Frankrijk
Eetbare korst: ja
Allergenen: melk, lactose
Zwangerschapsproof: ja
Gorgonzola Piccante (150 gr)
€4,50
Deze Italiaanse delicatesse uit Lombardije verschilt van een gewone Gorgonzola omdat het vocht uit de kaas wordt geperst. Hierdoor is de kaas veel droger , kan hij langer en beter rijpen, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor een heel stabiele smaak. Sommige bleu's kunnen de ene keer wat sterker smaken dan de andere keer, maar bij deze heb je altijd de juiste balans, wat het een zeer dankbare culinaire partner maakt!
Bereiding op de BBQ :
Deze kaas dien je in een klein steelpannetje of vuurvast potje (zie foto) te bereiden met wat room tot de kaas goed is weg gesmolten. Wij raden aan om een 50/50 verhouding te gebruiken zodat je een goede volle smaak bekomt. Eventueel wat afwerken met peper. De saus is héérlijk om je vers afgebakken vlees mee te dresseren.
Gewicht: 150 g (1 portie)
Kaastype: blauwaderkaas
Smaak: zeer sterk afsmakend tot pikant
Melktype: koemelk
Afkomst: Italië, Lombardije
Eetbare korst: ja, maar we raden dit af
Allergenen: melk, lactose
Zwangerschapsproof: ja
Occelli Al Barolo (200 gr)
€8,61
Deze kaas komt van de hand van Beppino Occelli en is volledig gemaakt volgens het procedé van een Parmezaanse kaas, maar dan met schapenmelk en koemelk gecombineerd. Daarnaast bestaat de korst volledig uit de droesems van druiven wat ervoor zorgt dat er een explosieve zoete en zure smaak in het zuivel komt. Maar dat is niet alles, de kaas zelf is maar liefst 5 maand gerijpt in de eiken vaten waar ze de Barolo wijn in laten rijpen. Deze kaas behoort in zijn eigen klasse, een absolute topper.
Gewicht: 200 g (1 portie)
Kaastype: speciaal kaas
Smaak: fruitig en iets meer karakter
Melktype: koe- en schapennmelk
Afkomst: Italië
Eetbare korst: nee
Allergenen: melk
Zwangerschapsproof: ja
Verse geitenkaas met rozenblaadjes en honing (100 gr)
€3,73
Fromagerie Pont de Pierre heeft bij ons intussen een legendarisch statuut. Serge met zijn 300 geitjes maakt geen kaas, maar kunstwerken. Hele verse en frisse geitenkaas met telkens een leuke toevoeging. Dit is de variant met rozenblaadjes en honing.
Rosso Di Langa (250 gr)
€6,17
Dit is een Italiaanse tweemelkenkaas, wat wil zeggen dat hij gemaakt is van zowel koemelk als schapenmelk en combineert daarbij het beste van twee werelden. Zachte smaak. Deze allround kaas wordt altijd wel gesmaakt door onze klanten.
Gewicht: 250 g (1 stuk)
Kaastype: gewassen korstkaas
Smaak: fruitig en iets meer karakter
Melktype: koe- en schapenmelk
Afkomst: Italië
Eetbare korst: ja
Allergenen: melk
Zwangerschapsproof: ja
Crèmeux de Bourgogne met truffel (200 gr)
€13,95
Deze heerlijke triple crème kaas is een absolute delicatesse. Met een extra roomlaagje net onder de korst voelt elke hap aan alsof je bijt in een wolkje. De truffelvulling in het midden maakt het geheel perfect af. Zacht, lichtfruitig en romig, deze kaas is een luxe ervaring voor elke fijnproever.
Verse Geitenkaas met Speculoos (100 gr)
€3,71
Fromagerie Pont de Pierre heeft bij ons intussen een legendarisch statuut. Kaasmaker Serge zijn verse geitenkaasjes zijn steeds verassend fris en al zijn combinaties zijn zeer goed doordacht. De zachte smaak maakt het een ideale instapper in de wereld van de geitenkazen. De combinatie met speculoos is wellicht de meest "Vlaamse" die hij ooit maakte.
Verse Geitenkaas met Citroen en Tijm (100 gr)
€3,75
Fromagerie Pont de Pierre heeft bij ons intussen een legendarisch statuut. Kaasmaker Serge zijn verse geitenkaasjes zijn steeds verassend fris en al zijn combinaties zijn zeer goed doordacht. De zachte smaak maakt het een ideale instapper in de wereld van de geitenkazen. De combinatie met citroen en thym is een van de meest frisse combo's die hij ooit maakte.
Pfefferkase (250 gr)
€13,50
Deze peperkaas is een halfharde kaas, die wordt geproduceerd met zorgvuldig gemolken hooimelk. Bij het vullen van de kaaswrongel in de vormen wordt zwarte peper gemengd. Na een rijpingstijd van 120 dagen bekomt hij zijn geweldige smaak.
Gewicht: 250 g (1 portie)
Kaastype: (Half)harde kaas
Smaak: fruitig en iets meer karakter
Melktype: koemelk
Afkomst: Duitsland
Eetbare korst: ja, maar raden we af
Allergenen: melk
Zwangerschapsproof: ja
Verse geitenkaas met eetbare bloemetjes
€3,69
Fromagerie Pont de Pierre heeft bij ons intussen een legendarisch statuut. Serge met zijn 300 geitjes maakt geen kaas, maar kunstwerken. Hele verse en frisse geitenkaas met telkens een leuke toevoeging. Dit is de variant met eetbare bloemetjes.
Comté Reserve (24m)
Vanaf €8,99
Deze indrukwekkende Comté komt uit Poligny, de hoofdstad van de Comté, en staat al vier generaties bekend om zijn uitzonderlijke rijping. Gemaakt van rauwe koemelk van het Montbéliarde-ras, rijpt deze kaas gedurende 24 maanden, wat zorgt voor een fruitige smaak met karakter. Perfect voor fijnproevers die willen genieten van de rijke Franse traditie.
Bladerdeeghapje met geitenkaas en peer (90 gr per stuk)
€3,90
Dit heerlijke ovenhapje van 90 g, gemaakt door Serge van Fromagerie Pont De Pierre, combineert de smaken van geitenkaas en peer tot een culinair kunstwerk. Bak het 20 minuten op 200°C in de oven tot de korst goudbruin is en de kaas smelt onder de verse peer. Perfect te serveren met een frisse salade of als apero hapje. Geschikt voor zwangere vrouwen.
Tête De Moine
Vanaf €10,00
Deze topper uit de Zwitserse bergen is wereldbekend geworden door zijn romantische "roosjesvorm". Deze kaas is van rauwe melk wat hem ook een hele rijke smaak heeft. De perfecte apero kaas! Geschikt voor zwangere vrouwen.
Pas De Bleu (+/-200 gr)
€7,83
Deze topper van Het Hinkelspel in het Gentse is wellicht een van de eerste en meest succesvolle blauw aderkazen ooit gemaakt. Het zou zelfs een Fransman doen twijfelen om deze boven Roquefort te nemen :-) Het Hinkelspel vervaardigd daarnaast al hun producten op een volstrekt biologische wijze.
Gewicht: 200 g (1 stuk)
Kaastype: blauwaderkaas
Smaak: zeer sterk afsmakend tot pikant
Melktype: koemelk
Afkomst: België
Eetbare korst: ja
Allergenen: melk
Zwangerschapsproof: nee
Barista kaas (+/- 250 Gr)
Vanaf €5,18
Een Vlaamse boerenkaas met koffiebonen. Samenwerking tussen kaasmakerij 't Groendal en koffiebranderij Viva Sara levert dit award winning meesterwerk op. De koffiesmaak is subtiel en komt na een paar seconden binnen in het smaakpallet. Deze kaas is lactosevrij en geschikt voor zwangere vrouwen.
Brugge Apero met mosterd en fenegriek
Vanaf €5,53
Deze heerlijke halfharde kaas van de makers van de Brugge kazen is een klassieke Vlaamse broodkaas, verrijkt met mosterdzaadjes en fenegriek. Fenegriek geeft een nootachtige toets aan de kaas, wat resulteert in een smaakvolle lekkernij. Ideaal om in blokjes te snijden en te smullen als tussendoortje. De kaas is geschikt voor zwangere vrouwen.