Kazige weetjes
Tete De Moine :
Wie deze Zwitserse Bergkaas nog niet kent heeft een GIGANTISCH gat in hun culinaire cultuur want deze kaas MOET je wel kennen.
De Tête de Moine werd wereldbekend omwille van zijn romantische bloemetjesvorm en is heerlijke als aperokaasje, net omdat je gewoon het toestel om hem te versnijden (de "Girolle") gewoon op tafel kan zetten en je gasten zelf een roosje ervan laten snijden. Makkelijk, fancy én megalekker.
De kaas zelf is een halfharde, cilindervormige vette kaas, die ongeveer 800 gram weegt en waarvan het zuivel zelf heerlijk wegsmelt op de tong.
De kaas bestaat reeds van 800 na Christus en werd vroeger zelf gebruikt om belastingen mee te belalen, voor er papieren geld was. Een wist je datje :-)
Het waren de monniken van de abdij van Bellelay (Berner Jura regio) die dit meesterwerk hebben uitgevonden. De receptuur was wellicht een ingeving van De Heer...
Honger naar deze kaas ? Deze zit standaard op al onze producten en diensten !