Deze klepper is voor de mensen die het graag wat decadenter hebben.
Echt kaasliefhebbers kennen ongetwijfeld reeds de normale versie van de Cremeax de Bourgogne, maar dit is een special edition...
Eerst en vooral de basics : De basisversie van deze kaas is sowieso al een delicatesse. Het is namelijk een triple crème kaas uit de Bourgogne streek in Frankrijk, dat wil zeggen dat ze room toevoegen aan het productieproces, waardoor de kaas EXTRA cremeaux is. Een mooi voorbeeld daarvan is dat de kaas begint te lopen van net onder de korst uit.
De kaas is romig, maar mét behoudt van een verfijnde smaak. Dit is een van de redenen waarom we vandaag de term "Bourgondiër" gebruiken voor iemand die houdt van lekker eten. Geloof me, die gasten daar kunnen er wel wat van :-D
Maar het beste moet nog komen ! Deze versie is een special edition waarbij ze dus in het midden een laagje met verse Italiaanse truffel hebben gelegd. Truffel kan snel overheersen van smaak, maar de combinatie met het smoutezachte zuivel van deze kaas is echt een match made in heaven. De kaas is er ook in gerijpt waardoor de truffelsmaak op een heel gebalanceerde manier is verdeelt over het ganse zuivel. Wellicht één van de allerbeste truffelkazen ter wereld.
Deze kaas is verkrijgbaar bij de kaasplanken én wordt ook standaard op alle producten voor de feestdagen gelegd...